A decoration in the Gabion style is a specific style used by individuals especially in the open areas to decorate their personal spaces. However, the resistance of this style to the outside weather conditions caused it to be used in various industrial and architectural projects. In this regard, it may be useful for you to examine examples of gabion architecture projects. So, you can see how extensive this style actually is. Moreover, you will like these different architectural projects. Then, you can use decorative items such as a gabion bank, gabion mailbox in your home garden.

1) Food Forest Park Restaurant

  • location: Poltava region, Sosnovka 1
  • design studio: YOD Dеsign Lab
  • graphic designer: PRAVDA design
  • area: 600 m2
  • status: realization 2014

YOD Design Lab

Gabion design can be a great idea if you want to create a public space in nature that wants to have a natural ambiance. When you design the exterior of the building you will create with gabion walls, you will realize that your facility and nature are in perfect harmony. Food and Forest Park Restaurant is one of the examples that do this.

In addition, black and wood colors dominate the interior decoration of the restaurant. The cool ambiance of Gabion and the black color design cozy style in the interior part of the building create a balance, thanks to the contrast of the textures. In this way, it has become possible to create a more elegant appearance. In terms of lighting, minimal and industrial bulbs are more aesthetic instead of high and wide chandeliers. So, all such details give life to and shape the gabion style.

Main Features of the Building

There is a private hall in the architectural project and this area was built for a total of 12 people. Also, the restaurant, built on the freestanding building ground floor, has an excellent view. The restaurant area of ​​the building has a total capacity of 100 people.

  1. There is a main hall that forms the midpoint of the project. Moreover, there is a gas fire with a height of 4 meters in this large area. There are several different small regions in this project
  2. The name of the first region is low-slung lounge seating. Those who live in this region have the chance to watch the amazing forest view. In addition, the areas here are designed to accommodate groups of 4 to 6 people.
  3. The second zone is for more special nights and days. Those who want to experience a romantic environment for two can choose this area with a forest view. Also, this is scattered in both areas of the fire area.
  4. The third area is designed for individuals who seek comfort and want to see how meals or other materials are produced.
  5. Finally, the fourth area is the bar area and area of ​​the communal storage shelf.

2) Hanil Visitors Center & Guest House 

  • DANYANG-GUN, SOUTH KOREA
  • Architects: BCHO Architects
  • Area: 1031 m²
  • Year: 2009

This architectural project actually has a very special purpose. The main purpose is to introduce visitors to extraordinary things that can be accomplished with recycling. Instead of using concrete that cannot be recycled directly, this project involves reshaping the concrete using re-casting techniques.

It is possible to say that various additional techniques are used for translucent and opaque tiles designed using concrete. In addition, Mt. Located in Sobaek National Park and located around the factory, this building is designed to be completely environmentally friendly. Also, the building is respecting the natural vegetation and ecological diversity of the region it is in. So, it also has an excellent view. Furthermore, visitors can enjoy watching the nature view while sitting in the cafeteria inside the building.

BCHO Architects

3) Metropolitan Park South Access / Polidura Talhouk Arquitectos

  • SANTIAGO, CHILE
  • Architects: Polidura Talhouk Arquitectos
  • Year: 2005

With a budget allocated by the Ministry of Housing and Urbanism of Chile, an architectural project was launched in order to bring environmentally friendly buildings to Chile. These projects are important in the framework of the Green Plan program. The main purpose is to increase the green areas in the region and to meet the building need in a way that is most suitable for nature.

Main Features of the Building

  1. Indeed, Santiago is a region with green space per capita at a much lower rate than set standards. There are only 2.8 meters of green space per person on average. So, the people who took action to change this signed an excellent project using 37 hectares on the Cerro Chena.
  2. This project is really ecological one with the aim of creating space for different activities. For example, sports, leisure, cultural, and religious activities are some of them. In addition, it has completely gabion walls from the outside. The project also covers an area called the Environmental Education Center.
  3. The first part of the project is important for security purposes. Here you can get general information about the building. Moreover, you can watch the periodic exhibitions, relax, and have a drink in restaurants or cafes.
  4. Wooden details are quite interesting in the interior design of the building. For example, stairs where black and dark coffee colors are used together. Also, decorative elements with a constructive style give the building an extremely aesthetic ambiance. Furthermore, there are public toilets and cleaning areas on the outside of the building.
  5. The building’s dim and warm tones also make an excellent appearance, especially from the glass-covered parts.

 

Polidura Talhouk Arquitectos

4) House 9 × 9

  • STADTBERGEN, AUGSBURG, GERMANY
  • Architects: Titus Bernhard Architekten BDA
  • Year: 2003

This house, located in an Augsburg suburb, was constructed in the face of significant opposition from municipal building officials and the immediate neighborhood.

The two-story home was planned as a livable sculpture for a couple, as well as a statement against archaic municipal design regulations incapable of promoting architectural culture. The (non)acceptance of modern, inventive construction in some parts of the country is exemplified by such a strewn-across route.

The idea evolved into a 2-story open series of rooms on a quadratic site spanning 9×9 meters; with a living, eating, and kitchen area on the ground floor, a work gallery and sleeping, dressing, and bathrooms in the first story, and a reading gallery below the asymmetrical pyramidal roof.

Main Features of the Building

  1. The smooth external shell contrasts with the carefully constructed, pale plastered, cheerful inside design.
  2. All of the dimensions of this small house (width, depth, and height) are visible from the view axes, giving it a light and airy sense.
  3. For the first time, a so-called gabion façade was suspended from the insulated and sealed shell as a non-load-bearing structure, combining reduced aesthetic claims with ecological philosophy.
  4. The entire shell of the house was built as a hydrophilic layer beneath the cages, with no rain gutters, rainwater pipelines, or other such features.
  5. 365 hand-filled cages containing around 40 000 stones make up a 28-ton storage mass that regulates the thermal transfer and provides a comfortable environment with minimum heating requirements in both summer and winter.

Titus Bernhard

5) Westcliff Estate

  • JOHANNESBURG, SOUTH AFRICA
  • Architects: studioMAS Architects
  • Year: 2002

Studio Mas, a Johannesburg-based architectural firm, has entered the South Africa architecture scene with a contemporary, almost savanna design, that, while not a show-stopper, manages to captivate you with its deep color and enigmatic atmosphere within its strong stone edifice and glass architecture. This is a complex attempt including a succession of site tries and errors in order to achieve, as the architects described it, an active type of design that leverages the status quo to create something ordinary but out of the usual.

This building, credited with contributing significantly to the evolution of the modernist house, maintains constant contact with the broad views of Johannesburg’s man-made landscape and the Magaliesburg beyond.

The pool in front of the house mirrors the sky and expands the great view the house has. There is no air conditioning in the house, thus all cooling is done passively. The house was built with local materials and labor, and it was designed to be durable and low-maintenance.

studio mas

6) House in the Landscape

  • ZAWIERCIE, POLAND
  • Architects: Gosia Łapaj, Kuba Kowalczyk from Kropka Studio
  • Year: 2013

Gabion baskets filled with the same local limestone used to build surrounding castles and cathedrals are used to cover the walls of this house in Zawiercie, Poland. Kropka Studio, based in Kraków, created the home for a family of four who requested enough space to organize large parties on a parcel near Zawiercie, on the outskirts of the protected Eagles’ Nest Landscape Park.

The site is located in the Polish Jura region, which is recognized for its steep environment of limestone rocks, cliffs, and valleys, which has impacted the appearance of vernacular architecture such as churches, castles, and farm structures.

Main Features of the Building

  1. To replicate local architectural tradition in a modern fashion, gabion cages were employed as an outside cladding. They provide a camouflage net that conceals the bright, open interior.
  2. The cages are layered on top of one another and fastened to the house’s structural walls, resulting in a cost-effective and long-lasting cladding made from locally available material.
  3. The shape of the house was influenced by traditional architectural styles and planning constraints, such as the requirement to feature a pitched roof coated in titanium zinc sheets.
  4. A walkway built of timber battens connects the main volume of the property to a lower flat-roofed garage, providing some shelter while allowing light to pass through.

kropka studio